Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΥ ΜΕ GAUCHO(imidacloprid)

Αριθμ. Πρωτοκ.: Γιαννιτσά, 12 /09/ 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΦΑΝΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΥ ΜΕ GAUCHO(imidacloprid):

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πέλλας ‘Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, δέχεται από πέρυσι το καλοκαίρι σε μικρότερο βαθμό, και από φέτος το καλοκαίρι σε μεγαλύτερο βαθμό παράπονα και φωνές αγωνίας από τα μέλη του( σύνολο 140), για την ξαφνική απώλεια του πληθυσμού των μελισσών με την μεταφορά τους σε περιοχές με βαμβάκια, καλαμπόκια.

Η απώλεια αυτή συνέβη σε πολύ δυνατά μελίσσια, χωρίς εμφανή συμπτώματα νεκρών μελισσών μπροστά στις κυψέλες, με σοβαρή υποψία δηλητηρίασης από το εντομοκτόνο GAUCHO(imidacloprid) (παράλυση νευρικού συστήματος ,απώλεια προσανατολισμού και συνεπώς μη επιστροφή στην κυψέλη).

Το εντομοκτόνο GAUCHO(imidacloprid) χρησιμοποιείται στις καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, σακχαροτεύτλων, καλλιέργειες οι οποίες καταλαμβάνουν πάνω από 8.500.000 στρέμματα στην χώρα μας.

Εκτιμάται ότι η επένδυση σπόρου με το εντομοκτόνο GAUCHO(imidacloprid) έχει κυμανθεί στο 50-70% των παραπάνω εκτάσεων για το έτος 2005 με τάση για 100% το 2006-2007.

Λαμβάνοντας υπόψιν την απαγόρευση κυκλοφορίας του παραπάνω εντομοκτόνου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, Μεγ.Βρετανία ήδη από το 1999, ζητάμε από την πολιτεία τα εξής:

· Την άμεση διενέργεια ερευνών από τους υπεύθυνους επιστήμονες (Πανεπιστήμια κλπ) σχετικά με την υψηλή μελισσοτοξικότητα του εντομοκτόνου GAUCHO(imidacloprid)

· Πώς σκοπεύει να προστατέψει την ελληνική μελισσοκομία από τέτοιους κινδύνους που απειλούν να την αφανίσουν?

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται να μπουν στην κυκλοφορία και άλλα δύο παραπλήσιας δράσης και υψηλής μελισσοτοξικότητας φάρμακα: το REGENT FS(fipronil) και το ACTARA(thiamethoxam).

Η παραπάνω επιστολή είναι ενδεικτική του κύματος ανησυχίας και αποφασιστικότητας του μελισσοκομικού κόσμου να προστατέψει την ελληνική μελισσοκομία από την επικείμενη ολοκληρωτική καταστροφή.

Με εκτίμηση,

Γιαλαμπούκης Γιώργος

Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: