Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΑΤΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Άρη Ι. Τάτση, μέλους του δ.σ. της ΟΜΣΕ

Μου απεστάλη ηλεκτρονικά η εξής επιστολή:

From: Federation of Greek Beekeepers' Associations [mailto:info@omse.gr]
Sent: Wednesday, October 22, 2008 1:57 PM
To:
Παύλος Καμπούρης; Άρης Ι. Τάτσης; mkthessalias@yahoo.com; Melissokomiko Kentro Kritis; Kentro Melissokomias Halkidikis; Γιώργος Σαμαράς
Subject:
για το Δ.Σ. του Σαββάτου

Σας προωθώ κείμενο του κ. Ντούρα με θέσεις και προτάσεις του για τα προβλήματα του κλάδου της Μελισσοκομίας, με σκοπό να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σαββάτου.

Από το γραφείο της ΟΜΣΕ

Κοντοθανάση Αγλαΐα

Ο Β. Ντούρας προτείνει:

«Η τοποθέτηση μελισσοσμηνών καθοριζόταν από τους νόμους 6238/1934 (ΦΕΚ 256 Α) και 4856/1930 (ΦΕΚ 316 Α), από τους αυστηρότερους στον κόσμο, οι οποίοι έγινε προσπάθεια να καταργηθούν με την τροπολογία Χατζημιχάλη (παρ. 13 του άρθρου 19 του Νόμου 3208/2003 (ΦΕΚ Α 303 24-12-2003).

Η εν λόγω τροπολογία - που πρέπει να πούμε ότι βρήκε το μελισσοκομικό κόσμο απέναντί της! - προέβλεπε οι περιοχές τοποθέτησης μελισσοσμηνών να καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι με την Αγρονομική Διάταξη υπ’ αριθ. 1

«Ασφάλεια και προστασία του Αγροτικού περιβάλλοντος και της πρόληψης αγροτικών αδικημάτων» ΦΕΚ 1501/30-7-08 τεύχος Β΄, άρθρο 5 που υπογράφετε, το Υπουργείο Εσωτερικών στη ρύθμιση αυτού του θέματος από μόνος σας, με αυθαίρετες ρυθμίσεις οι οποίες καταστρέφουν την ελληνική μελισσοκομία.

Ζητάμε την άμεση ακύρωση αυτού του άρθρου. Τυχόν εφαρμογή του θα διαλύσει την ελληνική νομαδική μελισσοκομία από την οποία ζουν 19.000 οικογένειες και η οποία μόνο οφέλη κομίζει στην εθνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία, τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Τα μελισσοσμήνη θα πρέπει να τοποθετούνται σε κάθε δημόσια , δημοτική και κοινόχρηστη έκταση πλην των παρακάτω περιπτώσεων:

1. Να απέχουν από κατοικίες 30 μέτρα τουλάχιστον

2. Να απέχουν από δρόμους ασφαλτοστρωμένους 25 μέτρα

3. Να απέχουν από δρόμους που συνδέουν πόλεις και χωριά 25 μέτρα εκτός κι αν υπάρχει φυσικός ή τεχνητός φράχτης ύψους 2 μέτρων και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις

4. Να απέχουν από ποιμνιοστάσια μέτρα

5. Να απέχουν από ποτίστρες ζώων 100 μέτρα τουλάχιστον και

6. Να απέχουν από ξενοδοχειακές μονάδες 100 μέτρα τουλάχιστον».

Ο Β. Ντούρας, αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΟΜΣΕ κι εν τοις πράγμασι αυτός που ασκεί τη διοίκηση, ουσιαστικά ασκεί κριτική στον Υπουργό γιατί δε θέσπισε σκληρότερες ακόμη διατάξεις για την ελληνική μελισσοκομία.

Ευχαριστώ τον Β. Ντούρα γιατί έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Άρης Ι. Τάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: