Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ 15-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008-ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ(ΑΠΕΝΑΝΤΙ Γ' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ





Με ιδιαίτερη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γιορτή Μελιού υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Μελισσοκομικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του ΑΠΘ, συμμετείχαν 12 μελισσοκόμοι και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του ΑΠΘ.




Οι μελισσοκόμοι παρουσίασαν τα προϊόντα της μέλισσας, μέλι ,βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη, κερί .




Παρουσιάστηκε στους επισκέπτες η διαδικασία του τρύγου,






έγιναν δύο ομιλίες την πρώτη ημέρα από τον καθηγητή κ. Ανδρέα Θρασυβούλου και την δεύτερη ημέρα από τον τ. καθηγητή κ.Βασ. Λιάκο



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα διαφορετικά είδη μελιών που παράγονται από την ελληνική φύση καθώς, επίσης και τα προϊόντα της μέλισσας, η γύρη, ο βασιλικός πολτός, το κερί, το δηλητήριο της μέλισσας, το κρασόμελο, η μοντουβίνα και τα καλλυντικά.

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή σκηνή και δόθηκαν διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες του Α.Π.Θ. οι οποίοι εξήγησαν στους καταναλωτές τις ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά και τη θρεπτικά αξία των προϊόντων μέλισσας.

Όπως ειπώθηκε από τον Καθηγητή του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου, «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ταυτοποίησε τις κατηγορίες μελιού που παράγει και που μπορεί να τις ελέγξει αγορανομικά. Ο καταναλωτής θα πρέπει να διαβάζει προσεκτικά τις ετικέτες μελιού όπου θα πρέπει αναγράφεται η λέξη μέλι, η ένδειξη «ελληνικό», η διεύθυνση του παραγωγού και άλλες απαραίτητες πληροφορίες. Θα πρέπει να αποφεύγει να αγοράζει μέλι από πλανόδιους πωλητές οι οποίοι διαθέτουν συνήθως νοθευμένο μέλι με τη μέθοδο διάθεσης χέρι με χέρι». Ο Καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Βασίλης Λιάκος αναφέρθηκε στην ωφελιμότητα του μελιού και εξήγησε στους καταναλωτές το πόσο σημαντικό είναι για την υγεία τους να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με το μέλι.

Η εκδήλωση ήταν μία συνάντηση γνωριμίας των καταναλωτών με τη μέλισσα και τα προϊόντα της. Στο χώρο υπήρχαν συνολικά 11 περίπτερα. Στο περίπτερο του Α.Π.Θ. έγινε ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα της μέλισσας και μοιράστηκε ενημερωτικό έντυπο φυλλάδιο. Στα άλλα περίπτερα οι μελισσοκόμοι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί Θεσσαλονικείς στους οποίους προσφέρθηκαν, από το Σύλλογο Μελισσοκόμων Θεσσαλονίκης, λουκουμάδες και γιαούρτι με μέλι. Χρειάστηκαν συνολικά 5.000 λουκουμάδες, 150 κιλά γιαούρτι και 80 κιλά μέλι για να γλυκάνουν τους επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν ένα γλυκό διήμερο γνώσης.




2 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

3η photo με τις κόκκινες κυψέλες στο περίπτερο είναι ο φίλος μου ο Μπάμπης ο Νασιούδης! Μπράβο του παρα τα χρονακια του στο καθήκον!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑΚΑΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΣΤΟ http://kokkini-melissa.blogspot.com/2008/02/blog-post.html, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ