Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ

-->
Προστατεύουμε το μέλι!
Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από την Διεύθυνση Εμπορίου της Ν.Α. Λάρισας να ενημερώσει τους μελισσοκόμους και το καταναλωτικό κοινό για τη σωστή διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί όταν κάποιος συναντά λιανοπωλητές «μελιού»-κυρίως αμυλοσιροπίων ή γενικότερα νοθευμένων μελιού. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εμπορίου:
Η εμπορία – διακίνηση – διάθεση μελιού γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 186 της Αγορανομικής Διάταξης (Α.Δ.) 14/89 όπως τροποποιήθηκε με την Α.Δ. 1/2007 (διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΟΜΣΕ, στο πεδίο της νομοθεσίας).
Το μέλι που προορίζεται για τον τελικό καταναλωτή κυκλοφορεί υποχρεωτικά μόνο προσυσκευασμένο σε συσκευασία καθαρού βάρους μέχρι 1 χιλιόγραμμο,,εκτός αν πωλείται απ’ ευθείας από μελισσοκόμους ως μέλι δικής τους παραγωγής, στον τόπο συγκομιδής του είδους και σε οργανωμένες Λαϊκές ή Βιολογικές αγορές, οπότε μπορεί να προσφέρεται μόνο προσυσκευασμένο σε συσκευασία καθαρού βάρους μέχρι 3 χιλιόγραμμα.
Επί της συσκευασίας του μελιού πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά οι απαραίτητες ενδείξεις (άρθρο 186 παρ.2 εφ. β)[1] σε ορατό σημείο της συσκευασίας με ευδιάκριτα, ευανάγνωστα, ανεξίτηλα και στην ελληνική γλώσσα γράμματα.
Το μέλι το οποίο δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν επιτρέπεται να διατίθεται στο εμπόριο.
Στην περίπτωση λοιπόν που υποπέσει στην αντίληψη του καταναλωτή ή μελισσοκόμου η διακίνηση ενός τέτοιου προϊόντος θα πρέπει να απευθυνθεί αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να γίνει ο έλεγχος της νόμιμης ή όχι πώλησης. Η αστυνομία επιβάλλει άμεσα σχετικά πρόστιμα π.χ. για έλλειψη άδειας λιανοπωλητή, πώληση προϊόντος χωρίς ετικέτα κλπ. Στη συνέχεια για τη δειγματοληψία, εφόσον υπάρχει υποψία ότι το προϊόν δεν είναι μέλι απευθυνόμαστε στις κατά τόπους Δ/νσεις- Τμήματα Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες) ή στις υπηρεσίες του ΕΦΕΤ ή στο τηλέφωνο 1520 στο οποίο υποβάλλονται καταγγελίες για όλη την Ελλάδα. Σε ώρες που δεν λειτουργούν οι παραπάνω υπηρεσίες καλούμε το Γραφείο του Νομάρχη.
Το προϊόν αυτό θα δεσμευθεί αφού ληφθεί δείγμα για χημική ανάλυση και θα επιβληθούν κυρώσεις ανάλογα με την περίπτωση στον διακινητή του.
Διευκρινίζουμε ότι η καταγγελία μας μπορεί να είναι ανώνυμη και δεν έχουμε υποχρέωση να παραστούμε σε μελλοντικό δικαστήριο.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διεύθυνση Εμπορίου Λάρισας για την άμεση ανταπόκριση της και την διάθεσή της να «ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε καταγγελία και να συνεργαστεί με την Ο.Μ.Σ.Ε. για να διασφαλιστεί η ποιότητα του μελιού και να αποτραπούν φαινόμενα νοθείας του».
Από τη διοίκηση της Ο.Μ.Σ.Ε.
[1] Για το μέλι που διατίθεται απευθείας από τον παραγωγό η ετικέτα πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως:
1. Ονοματεπώνυμο/εμπορική επωνυμία του παραγωγού, διεύθυνση και τηλέφωνο
2. Καθαρό βάρος
3. Χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας (ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ….)
4. Χώρα προέλευσης (ελληνικό μέλι, μέλι Κυθήρων κλπ )
5. Βοτανική προέλευση (ανθέων, μέλι δάσους ή μελιτωμάτων, το είδος αν είναι μονοανθικό)

www.omse.gr

1 σχόλιο:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Το θέμα είναι και πολύ επίκαιρο . Αυτές τις μέρες θ αρχίσουν να βγαίνουν στη γύρα γυναικούλες με ροζιασμένα χέρια πού γίνονται πολύ πειστικές .Στη γωνία ποιο κάτω περιμένει το αφεντικό να τις ξανά Γεια σου Άνθιμε .
εφοδιάσει. Αν τις φέρεις σε δύσκολη θέση επικαλούνται χίλιους δυο λόγους ,φτώχεια ασθένεια, γιο φαντάρο[συγνώμη στρατιώτη], φοιτητή κλπ
Καλό βράδυ.