Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΚΗΡΗΘΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΗΡΗΘΡΕΣ 75%ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ+25% ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ!!!!

Γνωστή βιοτεχνία τεχνητών κηρηθρών της χώρας μας, στην ερώτηση μελισσοκόμου πόσο κανει το κουτί με 80 φύλλα τεχνητής κηρήθρας ,του είπε:
-Με Ελληνικό κερί 57 ευρώ, με Κινέζικο κερί 75%+Αιθιοπίας 25% 47 ευρώ!!
-Ποιό αγοράζουν όλοι?
-Φυσικά το πιό φτηνό?
-Μα το κουτί είναι ακριβώς το ίδιο, δεν γράφει την προέλευση του, για να γνωρίζει κανείς επακριβώς την προέλευση του?
-Μα αφού στο διευκρινίζω εγώ, δεν σε καλύπτει?

Εδώ ειναι ακριβώς και το μεγάλο πρόβλημα, άλλο να αγοράζεις ενα προιόν γνωρίζοντας την προέλευση του και άλλο να αγοράζεις ενα προιόν, εν αγνοίας σου, χωρίς να φαινεται ΕΥΚΡΙΝΩΣ η προέλευση του.

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008

ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΦΕΣΜΩΝ


Εαν πιάνεις μεγάλα σμάρια( 14 πλαίσια!!), χρειάζεσαι τέτοιο εξάρτημα, οπωσδήποτε!!!

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008

Ενημέρωση σε σχέση με τη δράση "Τεχνική στήριξη στους μελισσοκόμους":

rom: Μελισσοκομία [mailto:ve46u045@minagric.gr]
Sent: Thursday, June 05, 2008 10:49 AM
To: Κ.Μ. Βορείου Αιγαίου; Κ.Μ. Δυτικής Ελλάδας; Κ.Μ. Δυτικής Μακεδονίας; Κ.Μ. Δωδεκανήσου Σάκης Κλίμης; Κ.Μ. Ηπείρου & Αιτωλοακαρνανίας; Κ.Μ. Θάσου; Κ.Μ. Θεσσαλίας; Κ.Μ. Θράκης; Κ.Μ. Κεντρικής Μακεδονίας; Κ.Μ. Κρήτης; Κ.Μ. ΠΑΣΕΓΕΣ Αττικής; Κ.Μ. Πειραιά & Κυκλάδων; Κ.Μ. Πελλοπονήσου; Κ.Μ. Στερεάς Ελλάδας; Κ.Μ. Χαλκιδικής; ΟΜΣΕ
Subject:

Ενημέρωση σε σχέση με τη δράση "Τεχνική στήριξη στους μελισσοκόμους":

  1. Το χρονοδιάγραμμα της απόφασης θα καθοριστεί εκ νέου για το 2008 με απόφαση του Γεν. Γραμματέα και θα έχει ως εξής:

μέχρι 23/6/08 υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων

μέχρι 30/6/08 διαβίβαση των δικαιολογητικών στις Ν.Α.

μέχρι 18/7/08 υποβολή παραστατικών από τους ενδιαφερόμενους

μέχρι 25/7/08 διαβίβαση στοιχείων στην πληροφορική

μέχρι 1/8/08 διαβίβαση αριθμού επιλεξίμων κυψελών από τη Δ/νση Πληροφορικής στη Δ/νση Ζωικής Παραγωγής & ΑΠΑ

οι μετακινήσεις μπορούν να θεωρηθούν επιλέξιμες αν έχουν γίνει από 13/5/08 μέχρι 18/7/08

  1. Όταν το φορτηγό αυτοκίνητο που διαθέτει ο μελισσοκόμος δεν μπορεί να μεταφέρει 50 μελίσσια μπορεί να προσκομίσει 2 ή παραπάνω δελτία αποστολής για την ίδια μετακίνηση

  1. Επιλέξιμες μετακινήσεις θα είναι και αυτές που πραγματοποιούνται από περιοχή που έχει ήδη ο μελισσοκόμος μετακινηθεί προς μια άλλη περιοχή και όχι μόνο αυτές που πραγματοποιούνται από το μόνιμο μελισσοκομείο προς κάποια περιοχή

  1. Σε περίπτωση τροποποίησης του προγράμματος μετακινήσεων ενημερώνεται η Δ/νση Αγρ. Ανάπτυξης όπου έχει διαβιβαστεί η αίτηση του ενδιαφερόμενου. Η ενημέρωση αυτή θα γίνεται γραπτά.

  1. Οι ημερομηνίες παραμονής των μελισσοσμηνών σε μια περιοχή μπορεί να μην αναφέρονται με απόλυτη ακρίβεια άλλα μπορεί να αναφέρεται η περίοδος ή ο μήνας (π.χ. 1ο δεκαήμερο Ιουλίου 2008 ή Ιούλιος 2008)

  1. Αν κατά την αίτηση του ενδιαφερόμενου έχουν αλλάξει τα στοιχεία που είχε υποβάλλει με την αίτηση που έκανε για τα προγράμματα «αντικατάστασης κυψελών» και «καταπολέμησης του βαρρόα» θα ισχύουν τα νέα στοιχεία (αριθμός κυψελών σε μελ. βιβλιάριο και Ε1)

7. Μεταφορά μελισσιών με ΙΧ φορτηγό μπορεί να γίνει μόνο για μεταφορά κυψελών που ανήκουν στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Δεν επιτρέπεται μεταφορά κυψελών άλλου προσώπου, ακόμα και αν αυτό έχει συγγένεια με τον ιδιοκτήτη.

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΣΤΑ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ!!!


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : Rhamnaceae ΠΑΛΙΟΥΡΙ Paliurus spina-christi Mill.

Πολύ αγκαθωτός, πυκνόκλαδος, όρθιος θάμνος (μέχρι 5), με ευλύγιστους, όχι ευθείς, τριχωτούς κλαδίσκους. Τα ωοειδή, λεπτά πριονωτά ή λειόχειλα φύλλα (2-4 εκ.) σε δύο σπείρες. Τα κίτρινα, μικρά άνθη σε βότρεις. Ο καρπός χαρακτηριστικός, ξηρός, κιτρινέρυθρος, 3σπερμος, περιβάλλεται από κυματοειδές πτερύγιο. Είδος της θερμότερης περιοχής των φυλλοβόλων πλατυφύλλων, απαντάται σε πυκνούς αδιαπέραστους θαμνώνες των θερμότερων και ξηρότερων περιοχών των παραμεσόγειων περιοχών(εκτός από τα νησιά) και της Βαλκανικής χερσονήσου