Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Print E-mail


Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Δεσπόζει στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, η μεγάλη δωρεά του πρώην Δημάρχου Γ. Ηλίδη
Μια πολύ ξεχωριστή και πολύ σημαντική ημέρα γιόρτασαν σήμερα τα Γιαννιτσά.
Παράλληλα με την απελευθέρωσή της πόλης το 1912 και την Ημέρα του Μακεδονικού αγώνα, η 20η Οκτωβρίου φέτος έμελε να έχει και έναν άλλο χαρακτήρα. «Θα μπορούσε κάποιος να παραπέμψει σε μια ιστορική σύμπτωση με σημειολογικό χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου και αυτό, γιατί από σήμερα, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο αποτελεί δωρεά του πρώην Δημάρχου Γιαννιτσών Γεωργίου Ηλίδη και είναι έργο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Αλκαίου.
Η τελετή των αποκαλυπτηρίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 1.15 το μεσημέρι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε μια υπέροχη μέρα και με την παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου που έδωσε το παρόν στην ιδιαίτερη και ιστορική αυτή στιγμή για την πόλη των Γιαννιτσών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο οποίος εκφράζοντας την μεγάλη χαρά και ικανοποίηση της Ιεράς Μητρόπολης, συνεχάρη τον Δήμαρχο Γιαννιτσών και ευχαρίστησε για την προσφορά του τον κ. Ηλίδη.
Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου ΑλεξάνδρουΗ Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, αφού εξήρε την πράξη του κ. Ηλίδη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιαννιτσών Νίκο Παπανικολάου για την σημαντική αυτή εκδήλωση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παγκόσμια απήχηση που έχει η ιστορική προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μιλώντας για την ξεχωριστή αυτή ημέρα για τα Γιαννιτσά, η κ. Τζάκρη επισήμανε ότι «συνδέει το παρελθόν με το παρόν, το χθες με το σήμερα και αποτελεί την σταθερή βάση για το γεγονός ότι η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει».
Στην συνέχεια χαιρέτισε ο Νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης, τονίζοντας ότι «η σημερινή τελετή και η πράξη του κ. Ηλίδη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια του γνωστού κρατιδίου για να παραχαράξει την ιστορία μας».
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο γλύπτης του έργου κ. Ιωάννης Αλκαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο «όνειρο ζωής του Πρύτανη του Δήμου Γιαννιτσών», όπως χαρακτήρισε τον κ. Ηλίδη, προσθέτοντας πως «αν και βρίσκεται στην ένατη δεκαετία της ζωής του, πρωτοστατεί σε δράση και προσφορά».

Ο Δήμαρχος Γιαννιτσών
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του οικοδεσπότη της εκδήλωσης Δημάρχου Γιαννιτσών Νίκου Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων:
Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου«Μεγάλος Μακεδόνας βασιλιάς, γνωστός ως στρατηλάτης και εκπολιτιστής ο Αλέξανδρος, αναγνωρίζεται ως ο Μέγιστος των Ελλήνων και μια από τις πλέον σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες παγκοσμίως. Ευτύχησε να διδαχθεί τα γράμματα και τις επιστήμες από τον Αριστοτέλη αλλά και ως γιος του Φιλίππου έγινε ένας γενναίος και έξυπνος πολεμιστής. Δεν άργησε άλλωστε να γίνει και βασιλεύς όλων των ελλήνων όταν το Μακεδονικό βασίλειο ξεκίνησε να απλώνεται και στην Ανατολή. Οι μεγάλες του νίκες στις μάχες με τους Πέρσες είναι γνωστές όπως και η γενναιότητα και η τακτική που επεδείκνυε σε αυτές.
Ήταν ένας μεγάλος ηγέτης και οραματιστής που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση δημιουργώντας μια απέραντη αυτοκρατορία. Δίδαξε τον ελληνικό πολιτισμό στα βάθη της Ανατολής και ίδρυσε πόλεις με το όνομα του σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης εκστρατείας του, ενώ η φήμη του ταξίδεψε σε ολόκληρη την οικουμένη, δημιουργώντας μύθους γύρω από το όνομά του προκαλώντας τη λαϊκή φαντασία.
Όλοι σήμερα στον κόσμο μιλούν με θαυμασμό για τα έργα και τις ημέρες του Αλέξανδρου.
Τη μορφή αυτού του Μέγα Έλληνα αποκαλύπτουμε σήμερα.
Σήμερα σε μια περίοδο όπου οι προσπάθεια σφετερισμού των ιστορικών μας συμβόλων και παραχάραξης της ιστορίας μας από τους γείτονές μας, η γνώση και η απαιτούμενη τιμή στη Μακεδονία και στα άξια τέκνα της αποτελεί επιτακτική ανάγκη και πράξη ευθύνης.
Η ιστορικές αλήθειες δεν αλλάζουν όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τις αλλοιώσουν και να τις καπηλευτούν για να εξυπηρετήσουν γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα.
Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο. Οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά να συνεργάζονται και να δημιουργούν από κοινού τιμώντας ο καθένας την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του άλλου».
Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου ΑλεξάνδρουΑναφερόμενος στην σημαντική δωρεά του πρώην δημάρχου Γιαννιτσών κ. Γεωργίου Ηλίδη, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε: «Είναι πράξη αγάπης για την πόλη μας και τη Μακεδονία, για την ιστορία και τους αγώνες της, για την πορεία της στο μέλλον. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι΄ αυτό και να ευχηθώ η πράξη του αυτή να βρει μιμητές και στο μέλλον».

Συγκίνηση από τον Γ. Ηλίδη…
Ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του κ. Γεωργίου Ηλίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της πρωτοβουλίας αυτής, της ιδέας που μετουσιώθηκε σε πράξη αλλά και των προβλημάτων και των αρνήσεων που συνάντησε μέχρι σήμερα στην προσπάθειά του αυτή που βρήκε πρόσφορο έδαφος στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου Γιαννιτσών Νίκου Παπανικολάου.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα που όταν του ζήτησε την συνδρομή του για την ανέγερση του ανδριάντα, ο πολιτικός του απάντησε: «Εμείς στην Αθήνα δεν έχουμε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θέλετε εσείς στα Γιαννιτσά;». «Σε πείσμα όλων όμως τα καταφέραμε και από σήμερα ο Μεγάλος Στρατηλάτης, που ένωσε τους έλληνες, που έσπειρε τον πολιτισμό στον κόσμο, βρίσκεται εδώ, στα Γιαννιτσά και αποδεικνύει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», κατέληξε μεταξύ άλλων ο 92χρονος πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών.
Με λαμπρότητα και συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου ΑλεξάνδρουΑκολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον σημερινό Δήμαρχο Νίκο Παπανικολάου στον κ. Γιώργο Ηλίδη.
Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα παραβρέθηκαν επίσης: Συγγενείς του μεγάλου δωρητή Γεωργίου Ηλίδη, οι Βουλευτές Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Γιουματζίδης και Γιώργος Καρασμάνης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι των σχολείων του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, οι πρώην Δήμαρχοι Γιαννιτσών Αντώνης Βασιλειάδης (του Ιωάννη) και Θόδωρος Γεωργιάδης, αλλά και πλήθος πολιτών που παρακολούθησε με συγκίνηση και θαυμασμό την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

2 σχόλια:

Exagono είπε...

Μπραβο στον πρωην δημαρχο και σε οσους συνεβαλαν στο στησιμο του αγαλματος.Επρεπε σε καθε πολη της Μακεδονιας να υπαρχουν προτομες και αγαλματα του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.Εδω οι διπλανοι μας χωρις να εχουν σχεση μαζι του γεμισαν τον τοπο τους αγαλματα.

evangelos naxios είπε...

Ο αγαπητος Φορης μας καλυψε!!!