Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Γιώργος Βαλογιάννης και Γιώργος Λιούτας. Από τα θρανία των Τρικάλων στη NASA

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Γιώργος Βαλογιάννης και Γιώργος Λιούτας. Από τα θρανία των Τρικάλων στη NASAΑπό παιδιά…μετρούσαν τα άστρα και μεγαλώνοντας μετέτρεψαν το πάθος τους αυτό σε επιστήμη. Ο λόγος για δύο Τρικαλινούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά την 3η και τελική φάση του 14ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2009, που διεξήγαγε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, στο Βόλο και ετοιμάζουν "βαλίτσες", ο ένας για τη NASA και ο άλλος για την Ολυμπιάδα Αστρονομίας της Τεχεράνης.

Ο μεν Γιώργος Βαλογιάννης του 4ου Λυκείου Τρικάλων θα μεταβεί για δέκα ημέρες, τον ερχόμενο Ιούλιο, στη NASA, εντελώς δωρεάν, με τη συνδρομή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών.

Ο δε Γιώργος Λιούτας του 1ου Λυκείου Τρικάλων θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Τεχεράνη, για δέκα ημέρες, επίσης δωρεάν, με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα λάβει μέρος στην 3η Διεθνή Αστρονομική και Αστροφυσική Ολυμπιάδα.

Μάλιστα, ο Γιώργος Βαλογιάννης, ο οποίος πέτυχε πρώτος και στους τρεις διαγωνισμούς είχε πάρει μέρος και πέρυσι στη 2η Ολυμπιάδα της Ινδονησίας και απέσπασε τον τιμητικό έπαινο της όλης διοργάνωσης.

"Ανέκαθεν μου άρεσε η επιστήμη της αστρονομίας και η θέα του έναστρου ουρανού", αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Βαλογιάννης, για την ενασχόληση του οποίου με την αστρονομία αφορμή στάθηκε η αγορά ενός τηλεσκοπίου στο γυμνάσιο, για να μελετήσει την ολική έκλειψη του ηλίου που έγινε στο Καστελόριζο το 2006.

Στη συνέχεια, ανακάλυψε την ύπαρξη του διαγωνισμού αστρονομίας και εξέφρασε στους γονείς του την επιθυμία να λάβει μέρος. Ο ίδιος, πάντως, μετά τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, τον περασμένο Αύγουστο, είναι αποφασισμένος να ασχοληθεί επαγγελματικά με την αστρονομία, αφού προηγουμένως σπουδάσει ενδελεχώς το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αυτό που τον γοητεύει στην αστρονομία, όπως και σε όλες τις φυσικές επιστήμες, είναι ότι μπορεί να γνωρίζει πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω του, αλλά και τους νόμους που διέπουν το σύμπαν. "Έτσι ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τη θέση του σε αυτό", τονίζει.

Γιώργος Βαλογιάννης και Γιώργος Λιούτας. Από τα θρανία των Τρικάλων στη NASAΌσο για τις πολύ καλές επιδόσεις που είχε μέχρι τώρα στους διαγωνισμούς αστρονομίας, αναφέρει πως αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει είναι η αγάπη που νιώθει για την επιστήμη αυτή, όπως επίσης και οι βάσεις που έχει στα μαθηματικά και στη φυσική, απαραίτητα στοιχεία, όπως διευκρινίζει, στην αστρονομία.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στη συμβολή της οικογένειάς του στην επιτυχία του αυτή, καθώς, όπως επισημαίνει, οι γονείς του μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο, η υποστήριξή τους όμως σε κάθε δική του προσπάθεια ήταν σταθερή σε κάθε βήμα προς την επιτυχία.

Μάλιστα, σε μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξης αυτής, επιδίωξαν και συναντήθηκαν πέρυσι με τον Γρεβενιώτη επιστήμονα της NASA Θανάση Οικονόμου.

Από μικρή ηλικία ανακάλυψε το "μαγικό κόσμο" της αστρονομίας και ο Γιώργος Λιούτας. Από παιδί, όπως λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έτρεφε μεγάλη αγάπη για τον "κόσμο έξω από τα νοητά σύνορα της γης", διαβάζοντας αρχικά απλά εικονογραφημένα βιβλία, με γνωστά μα συνάμα συναρπαστικά φαινόμενα και στη συνέχεια περισσότερο εξειδικευμένα βιβλία επί του αντικειμένου και σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο αλλά και στον Τύπο.

Ώσπου, ήρθε στη ζωή του ο διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής. Το άγχος για την επιτυχία, όπως αποκαλύπτει, ήταν μεγάλο, ιδιαίτερα πριν από τις εξετάσεις. Ωστόσο, όλα κύλησαν πολύ καλά και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήρθε και η επιτυχία, ανταμείβοντας τους κόπους και τις προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του, που του συμπαραστάθηκε σε αυτή την προσπάθεια.

Μια προσπάθεια που, όπως εξηγεί, θα είναι η βάση και για το μέλλον του. Πρώτα, όμως θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη φοίτησή του στο Λύκειο, ενώ στη συνέχεια θα "αφιερωθεί" στην αστρονομία, που αποτελεί γι' αυτόν το βασικό του σκοπό και στόχο.

Για το ταξίδι στην Τεχεράνη αναφέρει πως το σκέφτεται και δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει, καθώς του δίνεται η ευκαιρία να συναγωνιστεί με τους εκπροσώπους της "αφρόκρεμας" στην Αστρονομία και στην Αστροφυσική.

Μάλιστα, δηλώνει αισιόδοξος για τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "η ζωή είναι γεμάτη αγώνες".

Ελπίζει, κάποτε, τα όνειρά του να γίνουν πραγματικότητα και πως το μικρό παιδάκι που κοιτούσε τα άστρα θα γίνει ένας επιστήμονας του διαστήματος.

Σημειώνεται ότι η τρίτη φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας, "Ίππαρχος", διεξήχθη στις 14 του τρέχοντος μήνα, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την απόλυτη ευθύνη της Εταιρείας Αστρονομίας. Προσήλθαν σε αυτόν 40 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι πέτυχαν στην 1η φάση, "Εύδοξος" και στη 2η φάση, "Αρίσταρχος", του ίδιου διαγωνισμού.

ΑΠΕ- Α. Ζώης

5 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΑΣ είπε...

Ειδατε τι βγαζουν τα Τρικαλα??
ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΡΙΚΑΛΑ.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Μπράβο σας , πάντα τέτοια!!!

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Να τα χαίροντε οι γονείς τους.
Οταν έχεις τέτοια παιδιά 'πετάς' δέν πατάς στην γή.
Ξέρω τι σας λέω.

evangelos naxios είπε...

Συγχαρητηρια!!!!!

ΥΓ δεν ξερω εαν ηταν παιδια μου,πως θα τα εβλεπα,σαν τους επομενους ανεργους στην γεννια των 560 ευρω ή σαν τους νεους μεταναστες....

Unknown είπε...

:)

φωτοβολταικα τιμες