Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

"Εγκατέλειψα τη Γερμανία και δεν θέλω να ξαναγυρίσω"


Εγκατέλειψε τη ζωή του στη Γερμανία, πούλησε όλα του τα υπάρχοντα και εγκαταστάθηκε μόνιμα, τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα. Ο Όρτβιν Βίτμαν «ερωτεύτηκε» τη Σκιάθο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών και με το που επέστρεψε στην πατρίδα του, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο νησί των Σποράδων ήταν ο τόπος που θα ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Την ώρα που πολλοί Έλληνες, εξαιτίας της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταναστεύσουν, ο 64χρονος κ. Βίτμαν δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι ένας «παράδεισος».

«Δεν μου λείπει καθόλου η Γερμανία. Μπορεί τα πράγματα στη χώρα μου να είναι πιο οργανωμένα, πιο τακτοποιημένα και οι δουλειές να αμείβονται καλύτερα, όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει άγχος, το κλίμα είναι διαφορετικό, οι άνθρωποι πιο απλοί και ζουν όμορφα τη ζωή τους. Επισκέπτομαι την πατρίδα μου, δύο φορές το χρόνο, για να δω τα παιδιά μου, όμως δεν θέλω να ξαναγυρίσω», μας αποκαλύπτει.

Όλα ξεκίνησαν το 1994, όταν ο κ. Βίτμαν ήρθε για διακοπές, μαζί με τη γυναίκα του, στη Σκιάθο και αμέσως ερωτεύτηκε το νησί. Έτσι, μόλις γύρισε στη Γερμανία, πήρε μια γενναία απόφαση. Πούλησε την επιχείρησή του και με τα χρήματα εκείνα αγόρασε ένα οικόπεδο στο νησί και έχτισε ένα σπίτι για να κατοικήσει μόνιμα.

Δηλώνει φιλέλληνας, μιλάει άψογα ελληνικά, χόμπι του είναι η μουσική, παίζει ακορντεόν, φυσαρμόνικα και λίγο κιθάρα, ενώ αγαπά ιδιαίτερα τον ελληνικό χορό, τη θάλασσα και τη χιονοδρομία.

Τα τελευταία 15 χρόνια που ζει στη Σκιάθο εξερεύνησε όλο το νησί και με βάση παλιούς χάρτες, αλλά και πληροφορίες που περισυνέλεξε από ντόπιους κατοίκους, γιδοβοσκούς και κυνηγούς, δημιούργησε ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, σε σύνολο 197 χιλιομέτρων!

Με δικά του έξοδα και πολλή προσωπική δουλειά κατάφερε να καθαρίσει τα περισσότερα μονοπάτια και να τα σηματοδοτήσει με κίτρινα αριθμημένα ταμπελάκια, αφού στόχος του είναι να «μαγνητίσει» πεζοπόρους από όλο τον κόσμο.

Εργάζεται χωρίς να πληρώνεται και με τη βοήθεια άλλων κατοίκων του νησιού φροντίζει να κρατάει τα μονοπάτια καθαρά, ενώ είναι στη διάθεση των τουριστών ως οδηγός για πεζοπορίες.

«Η Σκιάθος δεν είναι ένα νησί μόνο για μπάνιο και νυχτερινή ζωή. Είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους. Φέτος το καλοκαίρι ήρθαν 600 άτομα από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη για πεζοπορία. Έχουμε διαδρομές εύκολης και μέτριας δυσκολίας, διάρκειας από μία έως εφτά ώρες, σε μια υπέροχη φύση. Σ’ ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον, δίπλα σε ρέματα που τρέχουν νερά, σε ειδυλλιακά σημεία ξεκούρασης. Μπορούν να γνωρίσουν τόπους του νησιού όπου περπάτησαν παλιά οι συγγραφείς Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και Αλέξανδρος Μωραϊτίδης», υπογραμμίζει ο 64χρονος.

Επιπλέον, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Σκιάθος: Περπατώντας στον παράδεισο του Αιγαίου». Πρόκειται για έναν οδηγό για το νησί, που περιέχει χάρτες, πολλές πληροφορίες για τις πεζοπορικές διαδρομές, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα έθιμα και τα αξιοθέατα.

«Ο πεζοπορικός τουρισμός γίνεται την άνοιξη και το φθινόπωρο, τότε που τα περισσότερα δωμάτια στα νησιά είναι άδεια από τουρίστες. Δημιούργησα έναν πεζοπορικό σύλλογο με Έλληνες και ξένους και υποστηρίζω την καινούρια μου πατρίδα όσο μπορώ για το πλεονέκτημα της φύσης και του περιβάλλοντος…», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: