Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Συντονισμένη Καταπολέμηση Βαρροϊκής Ακαρίασης μελισσών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έδεσσα 24 / 02 /2012

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 1904

ΤΜΗΜΑ : ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

_________________________

Ταχ. Διεύθυνση : Διοικητήριο

Ταχ. Κώδικας : 58200

Πληροφορίες : Καλαϊτζίδου Αικατ.

Τηλέφωνο : 2381351382

Fax : 2381022958

e-mail:kkalaitzidou@1177.syzefxis.gov.gr Προς

Μελισσοκομικού Φορείς (Συν/σμούς & Συλλόγους)

Μελισσοκόμους

Θέμα: Συντονισμένη Καταπολέμηση Βαρροϊκής Ακαρίασης μελισσών

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Ανάπτυξης της Μελισσοκομίας στη Π.Ε. Πέλλας στα πλαίσια της Βελτίωσης της ποιότητας και εμπορίας Μελισσοκομικών Προϊόντων

Δράση

Μαζική και Συντονισμένη καταπολέμησης εχθρών και ασθενειών μελισσών

H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τις Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προχωράει στη υλοποίηση της δράσης « Μαζική και Συντονισμένη καταπολέμηση της Βαρροϊκής Ακαρίασης ασθένεια που πλήττει τα μελίσσια κάθε εποχή, με σκοπό την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων μέλισσας άκρος ανταγωνιστικών.

Αναγκαιότητα

1. Η βαρροϊκή ακαρίαση είναι εχθρός των μελισσών που οφείλεται στο άκαρι Varroa το οποίο παρασιτεί στις ενήλικες μέλισσες και το γόνο, και είναι δύσκολο να εξοντωθεί.

2. Η προσβολή από βαρρόα στο μελίσσι έχει ως αποτέλεσμα, την γέννηση ασθενικών η ανάπηρων μελισσών, την μείωση του μέσου όρου ζωής αυτών και την αναποτελεσματικότητα κατά την συλλογή.

3. Αυξημένη προσβολή από άκαρι Varroa επιφέρει, θάνατο των νυμφών, μείωση του γόνου και γενικότερα του πληθυσμού τους , ευαισθησία των μελισσών και προσβολή αυτών από άλλους παθογόνους παράγοντες , τέλος εκμηδένιση κα εξόντωση του μελισσιού.

3. Μελίσσια τα οποία έχουν υποστεί θεραπευτική αγωγή και είναι Υγιή ξανά προσβάλλονται από γειτονικά ασθενή μελίσσια.

5. Καταπολέμηση την περίοδο που δεν υπάρχει γόνος για να επέλθει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

4. Έλεγχος αποτελεσματικότητας καταπολέμησης της Βορροϊκής Ακαρίασης στα μελισσοκομία της Π.Ε.Πέλλας .

Όλοι οι μελισσοκόμοι που έχουν στη κατοχή τους έστω και ένα μελίσσι καλούνται να προβούν σε καταπολέμηση τις Βαροϊκής Ακαρίασης (ψείρας των μελισσών) μέχρι τέλη Φεβρουαρίου .

Η καταπολέμηση είναι αναγκαίο να γίνει το συγκεκριμένο μήνα γιατί τα μελίσσια αυτή την εποχή λόγο της χαμηλή θερμοκρασίας και της αυξημένης χιονόπτωσης δεν έχουν αναπτύξει γόνο και το αποτέλεσμα της καταπολέμησης θα είναι στο μέγιστο δυνατό.

Μετά την εφαρμογή της καταπολέμηση θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεσματικότητας αυτής σε μελισσοκομία της περιοχής ,από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας.

Ο Διευθυντής

Τσαντάκης Τρύφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: