Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Μιλώντας με φίλο μελισσοκόμο που έχει τα μελίσσια του στο Γαλαξίδι, ρωτώντας τον σε τι κατάσταση βρίσκονται τα φυτά μου είπε ότι η αμυγδαλιά είναι ανθισμένη και ο Ασφόδελος έχει τουλάχιστον 15 ημέρες ανθισμένος, εδώ είναι τουλάχιστον 20 ημέρες πίσω

μόνο τα κρινάκια είναι ανθισμένα όπως η ασπροκίτρινη  η Ρωμουλέα το βολβοκώδιο-Romulea bulbocodium 
Το γένος πήρε το όνομά του από τον Ρωμύλο που μαζί με τον Ρέμο ήταν οι μυθικοί ιδρυτές της Ρώμης. Παιδιά της Ρέας Σίλβιας και του θεού Άρη που ανατράφηκαν από μια λύκαινα και ένα δρυοκολάπτη.
Η ονομασία του είδους προέρχεται από τις λέξης "βωλβός" + κώδιον(αρχ:δέρμα, προβιά ζώου, "Διός Κώδιον")
Φυτά του γένους ήταν πολύ συχνά στην περιοχή γύρω από την Ρώμη.

 Ένα από τα όμορφα βολβώδη φυτά της Πέλλας και του Κιλκίς που πολύς κόσμος το μπερδεύει με τον κρόκο . 
 Για να μπορέσουμε να το ξεχωρίσουμε δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε αν το άνθος βγαίνει κατ ευθείαν από την γη ή αναπτύσσεται πάνω σε βλαστό. Ο Γεννάδειος αναφερόμενος στο φυτό το αποκαλεί ευανθέστατον . 
 Πολύ συχνά θα το δούμε να δημιουργεί ανθοτάπητες σε αρκετές περιοχές της Πέλλας και του Κιλκίς . 
 Ευτυχώς ανήκει στα φυτά που αναπτύσσονται σε μεγάλους πληθυσμούς χωρίς ορατούς κινδύνους.
 Από τα πρώτα φυτά του έτους.
Πλημμυρίζει χλοώδης περιοχές σε όλο τον Νομό Πέλλας και του Κιλκίς ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες από τα μέσα του Φλεβάρη με κύριο μήνα ανθοφορίας τον Μάρτιο .
http://florakristonia.blogspot.gr


και το κίτρινο κρινάκι Κρόκος ο χρύσανθος- Crocus chrysanthus (Herb.)


Η φύση κοιμάται ακόμα , μόνο οι τυφλοπόντικες σκάβουν το έδαφος... στο νέο μελισσοκομείο...

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Την καλημέρα μου και την αγάπη μου.Είπα σ'έναν αδελφό που έχει ακριβό αγροτικό,τ'όνομα του αρχίζει από Φόρ..,να μας πάει κάτω,εγώ θα κανονίσω για τα έξοδα και για το βραδινό γεέεεεευμα,θα έχουμε και διανυκτέρευση σε hotel 4*,όλα πληρωμένα.....επειδή το ξενοδοχείο δεν έχει ακόμη ιστοσελίδα,θα το δεις στο google ,θα σου δώσω συντεταγμένες....να πάρεις μόνο υπνόσακο ,τ'ονομα του ξενοδοχείου είναι ......το μαντρί του Γιάννη.....είναι τσομπάνος με ζώα ελευθέρας βοσκής και μας έχει σπληνάντερο,κοψίδια,κρασί....για 10 άτομα,επειδή θα είναι το βραδινό θα είναι στο τζάκι(και λάιτ).....κανόνισε ......και αυτή την εβδομάδα έχουμε μάθημα σε ταβέρνα στον Καταχά.....σας περιμένω.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

όταν κάποιος με προκαλεί...δεν κάνω πίσω!!!