Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΦΥΤΟ-Δαφνοκέρασος, Λαουροκέρασος -Prunus laurocerasus

 Σήμερα καταλάθος, συνάντησα 5 δένδρα Δαφνοκέρασου, στα οποία γινόταν χαμός από μέλισσες, κουβαλούσαν νέκταρ και γύρη σαν τρελές μέχρι αργά το απόγευμα, μια και η συνεχή βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών τις είχε κλείσει μέσα.



Δαφνοκέρασος (Βοτ.). Κοινή ονομασία του είδους δικοτυλήδονων φυτών Prunus laurocerasus της οικογένειας των ροδιδών. Είναι αειθαλής, καλλωπιστικός θάμνος, ύψους 2-6 μ.
Κατάγεται πιθανώς από τη δυτική Ασία και σήμερα συναντάται στις παραμεσόγειες περιοχές και στα Βαλκάνια.
Φέρει λογχοειδή, δερματώδη και γυαλιστερά φύλλα, και μικρά λευκά άνθη, με πολύ γύρη και νέκταρ, σε μασχαλιαίο ή επάκριο βότρυ.
Ανθίζει τον Απρίλιο.
Ο καρπός του είναι ωοειδής και μελανωπή δρύπη, που αποτελεί τροφή για τα πουλιά.
Είναι φυτό ανθεκτικό στο ψύχος και ευδοκιμεί σε ποικιλία εδαφών, αρκεί να υπάρχει καλή στράγγιση.
Καλλιεργείται σε κήπους για το ωραίο του φύλλωμα.
Στην Ελλάδα είναι επίσης γνωστό με τις ονομασίες δαφνοκερασιά, ροδαφινιά και λαουροκέρασος.
Είναι δηλητηριώδες φυτό.Τα φύλλα του δ., καθώς και τα σπέρματά του, περιέχουν υδροκυάνιο γι’ αυτό και είναι πολύ τοξικά.
Χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία και έχει μέτριες απαιτήσεις σε νερό. Σαν φυτοφράχτης είναι πολύ δημοφιλές φυτό στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα.  













2 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Δεν το έχω ξαναδεί. Μια που είναι και πανέμορφο λέω να φυτέψω μερικά γύρω στο μελισσοκομείο μου.

ma.beez είπε...

Άραγε δεν είναι τοξικό για τις μέλισσες;