Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πού πονάει περισσότερο το τσίμπημα της μέλισσας?

Βασανιστήρια για την Επιστήμη

Πού πονάει περισσότερο το τσίμπημα της μέλισσας
Κινέζος ασθενής με ρινίτιδα δέχεται «θεραπεία» με τσιμπήματα μελισσών. Τα τελευταία πειράματα δείχνουν ότι στη μύτη πονάει περισσότερο.   (Φωτογραφία:  Reuters )



Ενας θαρραλέος αμερικανός φοιτητής άφησε τις μέλισσες να τσιμπήσουν το γυμνό σώμα του σε διάφορα σημεία για να καταλήξει επιτέλους σε μια οριστική απάντηση σε ένα ερώτημα που αιωρείται εδώ και πολλά χρόνια: Ποιό είναι το χειρότερο σημείο για να σε τσιμπήσει μέλισσα; Μετά από πέντε τσιμπήματα καθημερινά, επί 38 συνεχόμενες ημέρες(!), σε 25 διαφορετικά σημεία του σώματός του, η ετυμηγορία του ήταν ότι πιο οδυνηρό από όλα είναι το τσίμπημα στα ρουθούνια της μύτης.
Η πονο-μελέτη

Ο Μάικλ Σμιθ του Πανεπιστημίου Κορνέλ βαθμολόγησε
με 9 το τσίμπημα στα ρουθούνια (σε μία κλίμακα πόνου 0-9).
 Ακολουθούν τα τσιμπήματα στο πάνω χείλος (8,7), στο πέος (μόλις 7,3 για όσους περίμεναν κάτι χειρότερο…) και στους όρχεις (7).
 Το τσίμπημα στον βραχίονα βαθμολογήθηκε με 5, ενώ τα λιγότερο επώδυνα τσιμπήματα ήσαν στο κρανίο, στην άκρη του μεσαίου δαχτύλου και στο μπράτσο (όλα με 2,3).
Ο Μάικλ Σμιθ μελετά εδώ και καιρό τη ζωή των μελισσών και κάποια στιγμή του ήλθε η ιδέα να υποβληθεί στο πείραμα των τσιμπημάτων. Όπως είπε, «περίμενα ότι θα πονούσε πολύ το τσίμπημα στα γεννητικά όργανα. Όταν όμως συνέβη, δεν πόνεσε, όσο περίμενα. Ομως στο τσίμπημα στα ρουθούνια όλο το σώμα σου αντιδρά, φταρνίζεσαι, κοντανασαίνεις, τα μάτια σου τρέχουν - δεν είναι καθόλου ευχάριστο» αναφέρει ο Σμιθ που δημοσιεύει τα… πονεμένα του ευρήματα στην επιθεώρηση «PeerJ».
Τα άλλα τσιμπήματα
Ο νεαρός ερευνητής δεν απέκλεισε ότι παρεμφερή συγκριτικά συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν επίσης για άλλα τσιμπήματα και γενικότερα για τους πόνους, πέρα από τα κεντριά των μελισσών. Για τις τελευταίες -παρόλα τα απανωτά τσιμπήματά τους- δεν έδειξε να μνησικακεί, καθώς, όπως είπε, δεν είναι συνήθως επιθετικές απέναντι στους ανθρώπους.
«Αν μια μέλισσα τριγυρίζει γύρω σου και σου φαίνεται ενοχλητική, εφόσον ηρεμήσεις, δεν αναπνέεις πολύ (οι μέλισσες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα της εκπνοής) και αργά απομακρυνθείς, θα είσαι μια χαρά. Τα περισσότερα τσιμπήματα, άλλωστε, προέρχονται μάλλον από σφήκες» σημειώνει ο Σμιθ.
 από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: