Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μητρώο φαρμακευτικής αγωγής εκμετάλλευσης μελισσών



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ                             Λάρισα, 4-3-2015
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                                                Αρ. Πρωτ.  1863                                                                      
ΚΟΥΜΑ  4 Τ.Κ 41222 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΗΛ. 2410 549724 – 533366 FAX :2410- 549725
ΤΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6977863444
                           
E-mail:omse@otenet.gr
             info@omse.gr
Webwww.omse.gr
                                                            


Προς : Συλλόγους μέλη της ΟΜΣΕ


ΘΕΜΑ: Μητρώο φαρμακευτικής αγωγής εκμετάλλευσης μελισσών

ΣΧΕΤΙΚΑ: Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ΜΣ Πέλλας που ενημερώνει για δημοσίευμα του Αγρότυπου με τίτλο Απαραίτητη η τήρηση μητρώου φαρμακευτικής αγωγής εκτροφής μελισσών | Agronews.gr


Συνάδελφοι σας γνωρίζουμε τα εξής:


Η Εγκύκλιος 283120/4-9-02 του τότε ΥΠΓΕ επεξηγεί την εφαρμογή στην Ελλάδα του μητρώου φαρμακευτικής αγωγής εκτροφής (ΜΦΑΕ), σύμφωνα με την Υ.Α. 310584/98,άρθρο 52β (επισυνάπτεται) και την οδηγία 90/676/ΕΟΚ, αρθρ. 1, παρ. 28.

Υπεύθυνη υπηρεσία για την εκτύπωση,  διανομή και θεώρηση του μητρώου είναι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, τώρα Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Υπεύθυνος για την τήρηση του μητρώου είναι ο μελισσοκόμος που σημειώνει τις θεραπευτικές εφαρμογές (μόνο για βαρρόα επιτρέπεται): το είδος του φαρμάκου (εγκεκριμένου) τη δόση και τη διάρκεια της αγωγής και φυσικά την ημερομηνία.

Οι ΚΥΑ και ΥΑ που αναφέρονται στο δημοσίευμα του Αγρότυπου ορίζουν τα σχετικά με τα κτηνιατρικά φάρμακα (ΚΥΑ) και την κτηνιατρική συνταγή (ΥΑ), αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στο ΜΦΑΕ. Δεν αναφέρουν τίποτε πιο ειδικό.

Αντίστοιχο μητρώο φυσικά πρέπει να τηρείται από κάθε εκτροφή, αλλά το 2010 πρακτικά οι υπηρεσίες αναγνώρισαν ότι δεν τηρείται και προέβησαν σε μέτρα όπως να παραλαμβάνεται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες το μητρώο και να υπογράφει για την παραλαβή του ο εκτροφέας.

Ως γνωστόν ελάχιστοι συνάδελφοι προβαίνουν σε θεραπείες με κτηνιατρική συνταγή και σαφώς δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για όσους ασκούν βιολογική μελισσοκομία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ουδεμία επίπτωση ή κύρωση έχει καταγραφεί από τη μη τήρησή του σε κανένα κτηνοτροφικό κλάδο.

 Θα παρακολουθούμε το ζήτημα έτσι ώστε να επέμβουμε αν χρειαστεί. Αν έχετε κάποια άλλη σχετική ενημέρωση ή προτάσεις παρακαλούμε να τις προωθήσετε στην Ομοσπονδία.



Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Βασίλης Ντούρας
Πρόεδρος Ο.Μ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: