Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΚΡΙΜΑ...ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΩΠΗ..

  Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση και πικρία η σχεδόν...παντελή απουσία συμβολικής αναφοράς , 
  • στα λαλίστατα κατά  τα άλλα μελισσοκομικά blogs μικρού ή ''μεγάλου'' βεληνεκούς,
  • από τους λαλίστατους κατά τα άλλα ''μελισσοκόμους του διαδικτύου'', τους γνωρίζοντας τα πάντα στον χώρο της μελισσοκομίας,
  • τους λαλίστατους  ''καθηγητές και δασκάλους'' που οργώνουν όλη την Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσουν τις ''ολιγόμηνες-ολιγοετής'' γνώσεις τους ,πάνω στο Α-Ω της μελισσοκομίας, στους αδαείς και άδολους νέους μελισσοκόμους.
της είδησης του θανάτου του συναδέλφου μελισσοκόμου Θανάση Μπίκου.

Σαν να ήταν κάποιος ο οποίος δεν έγραψε ιστορία στον χώρο μας, κάποιος ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του.

 Δυστυχώς ο χώρος μας είχε και έχει ''αστέρια'' τα οποία λάμπουν δια της απουσίας τους και κάποια ''αστεράκια'' τα οποία αυτοπροβάλλονται από την πρόσκαιρη θέση τους, νομίζοντας ότι η πολλή έκθεση θα τους ανεβάσει στην εκτίμηση των μελισσοκόμων αλλά πλανώνται οικτρά.

 Γιατί αυτός τουλάχιστον ΕΓΡΑΨΕ και πολλά βιβλία μάλιστα, βιβλία σημείο αναφοράς στον χώρο,άπειρα άρθρα και σκίτσα στα μελισσοκομικά περιοδικά.
 Αυτός πραγματικά ΕΓΡΑΨΕ ιστορία, όπως έγραψαν ιστορία τα ''ιερά τέρατα'' των προηγούμενων δεκαετιών(Νικολαΐδης, Τοπαλίδης, Τριβιζάς, Δερματόπουλος, κλπ).

 Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε σαν χώρα στο σημείο Μηδέν, αυτό αφορά και εμάς τους ιδίους σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, σαν μελισσοκόμοι, σαν απλοί άνθρωποι.

  Κυριαρχεί η μετριότητα και η αυτοπροβολή, αντί η μετριοφροσύνη και  η πολλή δουλειά.

3 σχόλια:

π. Σπυρίδων Κωνσταντής είπε...

Άνθιμε δυστυχώς έτσι είναι όπως τα λες.Πιστεύω πως γενικά τα μελισσοκομικά μπλόγκ έχουμε σιγήσει , μάλλον η ποσότητα και τα κίνητρα νίκησαν την ουσία και οι μελισσο-μπλόκερ <>...

Πάνος είπε...

μεγάλος άνθρωπος, μεγάλος δάσκαλος...
καλό του ταξίδι και θα ζει πάντα στην καρδιά μας, μέσα απ' τα βιβλία κ τα εμπνευσμένα του άρθρα και σκίτσα...

lingistis είπε...

Άνθιμε, πόσο δίκιο έχεις!!!

Τον Θανάση ίσως τα αστεράκια μπλοκ δεν τον γνώριζαν γιατί έγραφε εκεί που έπρεπε... σε βιβλία, συνέδρεια και περιοδικά.

Όσοι είχαμε την τιμή να τον γνωρίζουμε τον Θανάση, αν και γνωρίζαμε την κατάσταση της υγείας του, νιώθουμε άσχημα... δεν υπάρχουν λόγια για να εκφραστούμε.

Υπάρχει και ένα ποίημα εις μνήμη του, "Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ" εδώ

http://melissologia.great-forum.com/t4841-topic