Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Έρευνα με σκοπό την διερεύνηση και την εύρεση τρόπων ενημέρωσης και συνύπαρξης μεταξύ γεωργών και μελισσοκόμων.

Σας ευχαριστούμε που δεχθήκατε να συμμετάσχετε στην έρευνα αυτή.

 Η έρευνα διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Reading (ΗΒ), το οποίο έχει την ευθύνη σχεδιασμού της έρευνας, καθώς και της διαχείρισης και ανάλυσης των αποτελεσμάτων της. 

Το σύνολο των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο θα απαιτήσει περίπου 20 λεπτά από τον χρόνο σας.

 Σκοπός της έρευνας είναι να μάθουμε (κοντά) σε ποιές καλλιέργειες και σε ποιά ανθοφόρα φυτά προτιμούν οι μελισσοκόμοι της Ευρώπης να τοποθετούν τις κυψέλες τους. 

Ελπίζουμε ότι τα ευρήματα της έρευνας αυτής θα ενσωματωθούν στη μελλοντική αγροτική πολιτική για την ευρύτερη διαχείριση της υπαίθρου, με στόχο την ωφέλεια των μελισσοκόμων σχετικά με την διαχείριση και διατήρηση των κυψελών τους.

 Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό, και θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται. 

Επίσης, τα αποτελέσματα θα παρουσιασθούν σε συνέδρια μελισσοκομίας. 

Πριν ξεκινήσετε, είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγήσουμε μερικές λεπτομέρειες για την παρούσα έρευνα. Όλες οι πληροφορίες που θα δώσετε είναι αυστηρά εμπιστευτικές και κανένα από τα ερωτήματα δεν επιτρέπει την αναγνώρισή σας με οποιονδήποτε τρόπο. 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποσυρθούν οι απαντήσεις σας από αυτή την έρευνα, ανά πάσα στιγμή και πριν από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων, παρακαλώ καλέστε στο +22510-36406/ 25 002186 ή στο email t.petanidou@aegean.gr / m.stavrinides@cut.ac.cy και αναφέρατε τον αριθμό ταυτοποίησης του ερωτηματολογίου, όπως δόθηκε κατά την συμπλήρωσή του: ο αριθμός αυτός συνδέεται με τις απαντήσεις σας, αλλά η έρευνα δεν συλλέγει τα προσωπικά σας στοιχεία, οπότε θα διατηρηθεί η ανωνυμία σας.

 Η απάντησή σας θα κρατηθεί στα αρχεία μας για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από 5 χρόνια και δεν θα περάσει σε τρίτους. 

Με τη συμμετοχή σας, αποδέχεστε τους όρους της αποθήκευσης και χρήσης δεδομένων που έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Reading (ΗΒ).



Για ενημέρωση, μπορώ να αναφέρω ότι το ερωτηματολόγιο αφορά σε μια έρευνα που σχετίζεται με την συλλογή πληροφορίας για το πώς διαχειρίζονται οι Έλληνες μελισσοκόμοι τα μελίσσια τους σε σχέση με την διαθέσιμη χλωρίδα, τόσο των καλλιεργούμενων φυτών, όσο και των υπόλοιπων αυτόχθονων φυτών. 

Πρόκειται για μια έρευνα που κεντρικά  εκπονείται από το Πανεπιστήμιο του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο) σε πανευρωπαϊκή κλίμακα (το εργαστήριό μου είναι συνεργαζόμενο), θέλοντας να μαζέψει πληροφορία για το αν οι μελισσοκόμοι και οι γεωργοί επωφελούνται αμοιβαία από τις δραστηριότητες οι μεν των δε.

 Νομίζω ότι θα πρέπει να ακουστεί η φωνή και της Ελλάδας σε αυτή την  προσπάθεια, μιας και ενδέχεται τα αποτελέσματα να ληφθούν υπ’ όψη σε μέλλουσες Ευρωπαϊκές πολιτικές (το Πανεπιστήμιο του Reading έχει μεγάλη επιρροή, και υπάρχουν τέτοια παραδείγματα κατά το παρελθόν).

Παρακάτω στέλνω έναν σύνδεσμο που αφορά μόνο τους μελισσοκόμους (υπάρχει και άλλο ερωτηματολόγιο  που αποτείνεται στους γεωργούς). 

Το ερωτηματολόγιο αυτό συμπληρώνεται μόνον ηλεκτρονικά και απαιτεί περίπου 20 λεπτά. Προτιμητέο οι μελισσοκόμοι αυτοί να είναι σε περιοχές που υπάρχουν και καλλιεργούμενες εκτάσεις, π.χ. σε ευρύτερες περιοχές πεδιάδων (π.χ. Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κωπαΐδα, εκβολικά συστήματα, Σέρρες κ.λπ.), αλλά και άλλων (ορεινών?) περιοχών με πολυετείς καλλιέργειες ή οπωρώνες (π.χ. Ημαθία).


Ελπίζω ότι ο σύνδεσμος θα φτάσει στους μελισσοκόμους/συλλόγους που μπορούν να τα καταφέρουν με το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο (και ανήκουν στις παραπάνω περιγραμμένες ομάδες).

 Η υποβολή του ερωτηματολογίου από αυτόν που το συμπληρώνει γίνεται αυτόματα.


Πολλές ευχαριστίες για την ανακοίνωση του συνδέσμου ώστε να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερες απαντήσεις από Έλληνες μελισσοκόμους.

__________________________________________________________________________
Θεοδώρα Πετανίδου
Καθηγήτρια
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ | ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ | ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Theodora Petanidou
Professor
LABORATORY OF BIOGEOGRAPHY & ECOLOGY
UNIVERSITY OF THE AEGEAN | DEPARTMENT OF GEOGRAPHY | UNIVERSITY HILL
GR-81100 MYTILENE, GREECE
T +30 22510 36406 | mobile +30 6972033751 | F +30 22510 36423 | E t.petanidou@aegean.gr

http://www.researchers.gr/el/node/33465 ___________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: