Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην επιστολή του κου ΝΤΟΥΡΑ, προέδρου ΟΜΣΕ 15-03-2016


Η Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας (ΕΕΕΜΣ) πραγματοποίησε μέχρι στιγμής πέντε εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια, δύο διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, ένα Πανελλήνιο Επαγγελματικό Συνέδριο Μελισσοκομίας και δεκάδες ημερίδες. Σε καμιά από τις εκδηλώσεις αυτές, η ΟΜΣΕ δεν συμμετείχε, παρά το γεγονός ότι είχε καλεστεί. Παράλληλα είναι γνωστές οι απεγνωσμένες προσπάθειες του προέδρου της κου Ντούρα να αποτρέψει την συμμετοχή των μελισσοκόμων σε εκδηλώσεις της ΕΕΕΜΣ. Αντίθετα με την αδικαιολόγητη συμπεριφορά της ΟΜΣΕ, οι επιστήμονες του κλάδου, μέλη της εταιρείας, συμμετείχαν σ’ όλες τις εκδηλώσεις της ΟΜΣΕ, όπου και όποτε είχαν καλεστεί. Υπεράνω των προσωπικών εγωισμών, φιλοδοξιών και επιδιώξεων οι επιστήμονες έχουν θέσει το συμφέρον του κλάδου και τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση του μελισσοκόμου.

Από την άλλη πρέπει να ενημερώσουμε τους μελισσοκόμους ότι, η τελευταία Γενική Συνέλευση της Εταιρείας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου 2016, έχοντας ως θέμα τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. και τον ορισμό της Εφορευτικής Επιτροπής για τις επερχόμενες εκλογές της Εταιρείας. Καμία απόφαση σχετική με τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας δεν πάρθηκε, πόσο μάλλον αυτή που αναφέρει ο κος Ντούρας, παρόλο τον «πόλεμο» που δέχεται η Εταιρεία ή/και μέλη του Δ.Σ. από το εκλεγμένο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Η προσφορά και το ήθος των μελών της Επιστημονικής Εταιρείας είναι γνωστά στο μελισσοκομικό κόσμο πολλά χρόνια τώρα, και δεν θα επέτρεπαν να παρθεί μια τέτοια απόφαση.
Σε τελική ανάλυση η Ομοσπονδία είναι το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των μελισσοκόμων, ενώ οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. έχουν ημερομηνία λήξης.

Το έγγραφο που χρησιμοποίησε ο κος Ντούρας για την αήθη επίθεσή του, φυσικά και ΔΕΝ είναι τα πρακτικά και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 9-2-2016 της Εταιρείας. Άλλωστε πώς (;) θα έφταναν στα χέρια του κου Ντούρα αυτά τα πρακτικά, αφού καμία σχέση δεν έχει με την Επιστημονική Εταιρεία, αφού ακόμη δεν είχαν γραφτεί και δεν είχαν υπογραφεί από τα μέλη του Δ.Σ.. Πραγματικά δεν ξέρουμε ποιός ή πώς ο κος Ντούρας απέκτησε αυτό το χαρτί που λέει ότι έχει, ξέρουμε όμως ότι λειτούργησε όπως λειτουργούν οι "κίτρινοι" δημοσιογράφοι. Από τη "χαρά" του βιάστηκε να το δημοσιοποιήσει, χωρίς προβληματισμό ή έρευνα.

Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, απόφαση της Γ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρείας στη Συνεδρίασή της στις 17 Νοεμβρίου 2014, ήταν να μην συμμετέχει ως φορέας, στο Φεστιβάλ Μελιού, θεωρώντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα έπρεπε να διοργανώνονται από τους μελισσοκομικούς φορείς (ΟΜΣΕ, Διεπαγγελματική) και όχι από ιδιωτικές εταιρείες με στόχο το ίδιο κέρδος. Εξάλλου το γενικό κλίμα του Φεστιβάλ δεν επιτρέπει τη σοβαρή διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων.
Την ίδια απόφαση κάποια στιγμή, από ότι ξέρουμε, είχε πάρει και η ΟΜΣΕ. Στην πορεία βέβαια την άλλαξε, διοργανώνοντας μάλιστα το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιού, γεγονός που οδήγησε στο «χαμένο» στους διαδρόμους του Φεστιβάλ 5ου Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου. Ακόμη κι εάν διακεκριμένα μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας προσπάθησαν με αγωνία να το κρατήσουν όρθιο.

Και τέλος στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Επιστημονικής Εταιρείας αποφασίστηκε να μην αφήνονται αναπάντητα σχόλια, απροκάλυπτα ή συγκαλυμμένα, του ΔΣ της ΟΜΣΕ, που αφορούν την Εταιρεία. Το ήθος μας και η σχέση μας με τον επαγγελματικό κλάδο της Μελισσοκομίας μέχρι τώρα μας υπαγόρευε να μην εμπλεκόμαστε σε αντιπαραθέσεις χωρίς περιεχόμενο. Συνειδητοποιήσαμε όμως ότι έτσι αφήνουμε εκτεθειμένους τους ανθρώπους που αγαπούν τον κλάδο και ζουν από αυτόν, χωρίς ενημέρωση και με μια στυφή γεύση του «όλοι ίδιοι είναι».

Γι’ αυτό η Επιστημονική Εταιρεία δεσμεύεται να ενημερώνει τους μελισσοκόμους και μελισσοκομικούς φορείς του κλάδου, να αξιολογεί και να απαντά σε κείμενα που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν ψεύτικα δεδομένα.

Το ΔΣ της Εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: